Compatibility

25.06.2016 16:54

V Čechách žil neznámý spisovatel a cestovatel. Jmenoval se Martin. Hodně cestoval a o svých výpravách psal knížky. Ty nebyly moc známé, a tak se Martin rozhodl, že si najde novou, lépe placenou práci.

Žádnou si bohužel nenašel, a jelikož chtěl cestovat, prodal byt a šel bydlet do zchátralého činžovního domu v chudé čtvrti. Vydělané peníze si spořil na cestu do Kanady. Moc rád by napsal knihu o Kanadské přírodě.

Když si Martin konečně vydělal na cestu, hned odletěl. Byl velice šťastný a nedočkavý, co ho tam čeká. Ubytoval se v domě u svých známých, které potkal na jedné ze svých výprav. Do Kanady se přistěhovali teprve nedávno. Bydleli v rodinném domě, který se nacházel v přírodě a byl blízko města. Martin jezdil každé ráno do města a zbytek dne proseděl a propsal v přírodě.

Jednoho dne se rozhodl, že se pojede podívat do města. Po cestě narazil na stopku a zamyslel se: „ Co kdybych přestal psát knížky o svých cestách a začal něčím jiným, zábavným, veselejším anebo dramatickým, vražedným, něco takového bych mohl zku…“ Martin si myšlenku nestihl ani dopovědět, když v tom na něj zatroubil rozzuřený řidič. Martin se do myšlenky tak vžil, že kvůli ní několikrát zabloudil a málem přejel malé dítě, které přecházelo přes přechod. To jím otřáslo.

Po cestě domů se stavil do dětského domova. Uviděl tam několik dětí, ale jen jedno se mu zamlouvalo. Chtěl ji adoptovat, bohužel nemohl, protože neměl v Kanadě byt a ten byt v Čechách… O tom se radši ani nezmínil. Holčička už odmala neměla rodiče. Ale věděla, že její maminka byla Asiatka a tatínek Kanaďan. Paní mu nabídla, že když si holčičku nemůže adoptovat, může ji pravidelně navštěvovat. Protože se Martin taky holčičce zamlouval, rozhodl se, že prodá byt v Česku a přestěhuje se do Kanady.

V Kanadě si koupil malou garsonku a díky Li Lu napsal první knihu s názvem „Adopce je můj horor“. Kniha byla natolik úspěšná, že si koupil nový byt a adopce se mu taky vydařila, díky ní napsal novou knihu: „Adopce je mým štěstím“. A v Kanadě už zůstal napořád a stal se z něj světově známý spisovatel.