Reportáž

22.05.2015 09:50

Brutalita v Tvůrčím psaní

 

            Dne 15. 5. okolo sedmé hodiny ranní v kroužku tvůrčího psaní seděli žáci a psali své výtvory. Jejich poklidné ráno však bylo narušeno nepředvídatelným běsněním učitelky Hantkové. Ta, podle výpovědi svědků, zrovna kontrolovala příspěvky členů, když v ní propukl obrovský hněv, který byl pravděpodobně způsoben množstvím neodevzdaných příspěvků.

Učitelka začala na děti zprvu křičet, poté je i fyzicky napadla. Mrštila po nich notebook, sešit a prý i židli. Dokonce jednoho z mladých spisovatelů prohodila oknem. Ten utrpěl vážná zranění pravé ruky a zad. Pád mohl být smrtelný, kdyby zrovna okolo neprojíždělo auto odvážející odpad. Chlapec je nyní v kómatu a rodiče si nepřejí, abychom zveřejňovali informace o jeho momentálním stavu. Ostatní žáci stihli utéci ze třídy. O pár minut později dorazilo pět policejních jednotek a speciální oddíl pro ochranu divé zvěře. Učitelka se zpočátku velice vytrvale bránila, nepomohl na ni ani slzný plyn, ani elektrická tyč. Nakonec ji ale dostal odstřelovač uspávacími šipkami, sedící na protější budově tělocvičny. Muži v ochranných oblecích učitelku přemístili do přistaveného obrněného auta.

Nyní se spolek pro ochranu zvířat rozhoduje, kam učitelku umístí. Jakýkoliv výběh s dalšími zvířaty je z bezpečnostních důvodů vyloučen. Pravděpodobně jí vyhradí vlastní pavilon v brněnské ZOO.